گودبرداری و پایدارسازی بیمارستان آتیه غرب

1391-95تحکیم و تثبیت گود
  • محل اجرای پروژه تهران، شهرک غرب
  • نام کارفرما شرکت طلوع آتیه غرب
  • روش پایدارسازی ترکیب نیلینگ، انکراژ و شمع بتنی (دیوار برلنی)
  • تاریخ آغاز پروژه و مدت اجرا مرداد 1393 - 18 ماه
  • عمق گود 40 متر
  • وضعیت پروژه خاتمه یافته
مشاور: شرکت مهندسین مشاور گروه 4 مشاور عالی کارفرما: شرکت ژئومحبط پارس سطح جداره: 12300 مترمربع متراژ نیل و انکر: 71500 متر متراژ ستون‌های برلنی: 1058 متر   عملیات پایدارسازی گود پروژه بیمارستان آتیه غرب به عنوان یکی از خاص‌ترین پروژه‌های پایدارسازی در کشور از شهریور 1393 آغاز شد. طراحی سیستم پایدارسازی توسط دفتر فنی […]
  • مشاور: شرکت مهندسین مشاور گروه 4
  • مشاور عالی کارفرما: شرکت ژئومحبط پارس
  • سطح جداره: 12300 مترمربع
  • متراژ نیل و انکر: 71500 متر
  • متراژ ستون‌های برلنی: 1058 متر

 

عملیات پایدارسازی گود پروژه بیمارستان آتیه غرب به عنوان یکی از خاص‌ترین پروژه‌های پایدارسازی در کشور از شهریور 1393 آغاز شد. طراحی سیستم پایدارسازی توسط دفتر فنی شرکت بسپارپی ایرانیان انجام و به تایید مشاورین کارفرما رسیده است. با توجه به وضعیت توپوگرافی اطراف پروژه و جهت کنترل نیروهای وارده به سازه بیمارستان، دیواره‌های جنوبی و غربی در نیمی از ارتفاع بصورت دائمی طراحی و اجرا گردید. کلیه ضوابط آیین‌نامه‌ای درخصوص دائمی بودن طرح در این مقاطع از قبیل حفاظت در برابر خوردگی، در نظر گرفتن ضرایب اطمینان بیشتر و نیز بررسی سناریوهای محتمل در مقطع المان‌های مسطح کننده در آینده در این طرح لحاظ شده است.

وجود تراز آب زیرزمینی در عمق 20- متر موجب شد که گودبرداری از این عمق تا کف گود با چالش مهار و کنترل آب زیرزمینی مواجه گردد. در این خصوص اجرای گالری زهکشی پیرامونی و انتقال مداوم آب استحصال شده به سامپ مرکزی ساختمان موجب کنترل حجم اصلی آب گردید. همچنین با ایجاد دو شبکه زهکشی در پشت شاتکریت بصورت ترکیب ژئودرین‌های صفحه‌ای و شبکه لوله‌گذاری استخوان ماهی اتصال آب های سرگردان با شبکه زهکشی کف صورت پذیرفت. در نهایت شبکه زهکشی کف گود شامل لوله‌گذاری و اجرای فیلتر، اجرای پتوی شنی توسط شرکت بسپارپی ایرانیان اجرا شد.

وجود تراز آب زیرزمینی در عمق 20- متر موجب شد که گودبرداری از این عمق تا کف گود با چالش مهار و کنترل آب زیرزمینی مواجه گردد. در این خصوص اجرای گالری زهکشی پیرامونی و انتقال مداوم آب استحصال شده به سامپ مرکزی ساختمان موجب کنترل حجم اصلی آب گردید.

سیستم پایدارسازی در ضلع جنوب به منظور کنترل تغییر شکل بصورت ترکیب نیل، انکر و شمع‌های بتنی به قطر 1 متر بوده است که کلیه این شمع‌ها به عمق 50 متر با دستگاه حفاری هیدرولیک شمع، حفاری و سبدگذاری و بتن‌ریزی شده است در هر مقطع از خاکبرداری و به منظور اجرای انکر بر روی شمع‌ها عملیات کر گیری بوسیله دستگاه‌های مخصوص انجام و ادامه عملیات با دستگاه‌های حفار پیگیری شده است. از نکات برجسته این پروژه استفاده از سیستم ابزار دقیق (از برند Geokon) شامل 4 عدد اینکلاینو متر، 5 عدد اکستنسومتر و 10عدد لودسل با دقت بسیار بالا در پروژه بوده است که قرائت‌های مداوم در طول اجرای پروژه و مقایسه نتایج حاصل از آن با تحلیل‌ها نشانگر انطباق کامل عملیات طراحی و اجرا بود. همچنین کلیه نتایج حاصل از قرائت ابزار دقیق با 2 سیستم پایش نقشه‌برداری شامل سیستم ایستگاه آزاد (free station) و روش میکروژئودزی کنترل و مقایسه شده است.

در نهایت پس از اجرای عملیات پایدارسازی و همچنیت خاکبرداری با حجم حدود 320000 مترمکعب و اجرای سیستم زهکشی کف عملیات عایق بندی بوسیله پوشش GCL و یک لایه ژئوممبران LLDPE در کف و دیواره‌ها توسط شرکت بسپارپی ایرانیان به انجام رسید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق این وبسایت متعلق به مجموعه بسپار پی ایرانیان است.

02175961

نیاز به مشاوره دارید؟